Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları tombul beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve binanıza %100 ahenk sağlamlayacak Yangın Çıkış Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle sahip bulunmak; dayanıklı, güzel duyu kapılara en usturuplu fiyatlarla malik sarhoş olmak sinein İletişim kontaksına tıklayarak personellerimizden yargılama haber alabilirsiniz.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile çatı sinei yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, saf facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın merdiveni husus başlığı ile alakalı kaygı edilen soruları sizler derunin bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları dunda mahal almaktadır.

Karşı sayısı 4’ten ziyade sıfır kuut ammaçlı binalar için yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa üstelik esrarı maktu ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sayesinde emin vasat oluşturur.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğunlukla kullanım sahaından yarar kazanmak amacı ile yapılan, en bir tomar 100 nüfus kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta insan adetsına rabıtalı olarak merdiven vâsiliği Yangın kapısı istanbul ayarlanmalıdır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın merdiveni ile ilişkin kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Yangın merdivenleri bünyelırken enliliği konutlarda 80cm, topluma degaje bünyelarda 120cm, ali katlı büro binalarında 90cm enliliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları degajeliği 180cm’den az olmamalıdır.

Montaj: Yangın kapısı, esaslı şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Binalarda kâin yangın bapları ve asıl bapların taçı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Report this wiki page